English

Η Εταιρία
Εταιρική Παρουσίαση
Η Εταιρία
Ιστορικό
Όραμα - Αποστολή - Αξίες
Διακρίσεις
Οικονομικά Στοιχεία
Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας
Καριέρα
Θέσεις Εργασίας
Στείλτε μας το βιογραφικό σας
Press Office
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Εθελοντική Αιμοδοσία
Διοργάνωση Bazaars
Κοινωνικές δράσεις
Race for the Cure

Η Εταιρία  Εταιρική Παρουσίαση   ΙστορικόΙστορικό

2018

Best Workplaces Europe: H Data Communication ανακηρύσσεται από το Great Place to Work® μία από τις 50 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, στην κατηγορία «50 Best Small & Μedium Workplaces in Europe» (50-500 εργαζόμενοι).

IMPACT Bite Awards: Η λύση "Energy Dynamics Accelerator", αποκλειστικά για τους κλάδους της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου, λαμβάνει το Gold Award, στην κατηγορία "Ειδικές Εφαρμογές για εταιρείες στους Κλάδους | Ενέργεια", για την υλοποίηση και αξιοποίησή της από την εταιρεία ZeniΘ.

Best Workplaces Hellas: H Data Communication βρίσκεται 5η μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιριών με 50-250 εργαζομένους στη λίστα που διαμορφώνει το Great Place to Work® Institute Hellas για την ανάδειξη των εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
H Data Communication έλαβε πιστοποίηση Certified for Microsoft Dynamics (CFMD) από τη Microsoft για την ελληνικοποίηση της έκδοσης του Microsoft Dynamics NAV 2018.

Λανσάρισμα της νέας, mobile υπηρεσίας του WinEra, W Mobile για παραγγελιοληψία από παντού, οποιαδήποτε στιγμή

Παρουσίαση του Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ, web εφαρμογής για αυτόματη σύνδεση με το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και άμεση online τροποποίηση του ωραρίου, με απόλυτη ασφάλεια δεδομένων, άμεσα συγχρονισμένη με την εφαρμογή Premium HRM Μισθοδοσία

2017

HR Awards: H Data Communication λαμβάνει το Αργυρό Βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία "Best Employee Engagement Strategy" για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε Team Βuilding & Orientation Activities με τίτλο "DATA COMMUNICATION: Οι “20άρηδες” της Data Communication συμμετείχαν σε σεμινάριο Team Building & Orientation Activities στο εξωτικό Μπαλί!" Οι ενέργειες εντάσσονται στις πολιτικές Επιβράβευσης και Διακράτησης (Reward & Engagement Program) του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

Την 1η εβδομάδα του Ιουλίου, 12 στελέχη της Data Communication με πορεία άνω των 20 ετών στην εταιρία, τόσο από τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, όσο και από τα υποκαταστήματα Θεσσαλονίκης και Πάτρας, συμμετείχαν σε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο Team Βuilding & Orientation Activities που πραγματοποιήθηκε στο εξωτικό Μπαλί, με ενέργειες που εντάσσονται στις πολιτικές Επιβράβευσης και Διακράτησης (Reward & Engagement Program) του Ανθρώπινου Δυναμικού της Data Communication.

Impact BITE Awards: H Data Communication διακρίθηκε διπλά, λαμβάνοντας: το Bronze Award στην κατηγορία «Εισαγωγή Νέου Καινοτόμου Προϊόντος/ Υπηρεσίας» για τη λύση DC Scan4you και το silver award στην κατηγορία "CRM & Ψηφιακό Marketing" για τη λύση Frezyward VIP Club, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εταιρία FREZYDERM.

Η Data Communication πραγματοποίησε το α' τρίμηνο του έτους έναν κύκλο 23 ενημερωτικών ημερίδων ανά την Ελλάδα, όπου προσήλθαν χιλιάδες λογιστικά γραφεία δηλώνοντας δυναμικά το ενδιαφέρον τους για λύσεις σύγχρονης τεχνολογίας που θα τους επιτρέψουν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα της επιχείρησής τους. Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου στην Αθήνα, με παρουσία εκατοντάδων λογιστών από όλη την Αττική.

Παρουσίαση του DC Scan4you, υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης για την αυτόματη αναγνώριση και καταχώρηση παραστατικών. Πρόκειται για παγκόσμια καινοτομία για τα λογιστικά γραφεία.

Παρουσίαση του Professional Services, συστήματος Εμπορικής και Οικονομικής Διαχείρισης για επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Παρουσίαση του DC Link4you, λύσης αποκλειστικά για λογιστικά γραφεία, για αυτόματη ενημέρωση των Δελτίων Ζ. Η υπηρεσία υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας DC Link4all σε συνεργασία με την εταιρεία RBS.

2016

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών: H Data Communication κερδίζει την 1η θέση στην κατηγορία "Ολοκλήρωση Διαύλων Εξυπηρέτησης Πελάτη - Omnichannel Customer Service (Οργανισμός)".

Παρουσίαση του DC Link4all, υπηρεσίας ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των επιχειρήσεων λιανικής και των λογιστικών γραφείων.

Best Workplaces in Europe: H Data Communication ανακηρύσσεται από το Great Place to Work® ως μία από τις 50 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη (Best Workplaces in Europe 2016), λαμβάνοντας την 38η θέση στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 500 εργαζόμενους.

Business IT Excellence Awards: Η Data Communication λαμβάνει το Bronze Award στην κατηγορία "Εξειδικευμένες εφαρμογές σε επιχειρηματικούς κλάδους" για τη λύση “Energy & Utilities Accelerator”.

Best Workplaces Hellas: H Data Communication κατατάσσεται στην 6η θέση μεταξύ των εταιριών με 50-250 εργαζομένους.
H Data Communication έλαβε πιστοποίηση Certified for Microsoft Dynamics (CFMD) από τη Microsoft για την ελληνικοποίηση της έκδοσης του Microsoft Dynamics NAV 2015.

Παρουσίαση του DC Link4all, λύσης για την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ επιχείρησης και λογιστικού γραφείου, σε συνεργασία με την εταιρία RBS

2015

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών: Η Data Communication κερδίζει την 1η θέση στην κατηγορία "Ομάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών (Μεγάλος Οργανισμός)".

HR Awards: Η Data Communication λαμβάνει το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία "Best Performance Management Tools / Practices", για το εργαλείο αξιολόγησης «Peer Feedback».

Business IT Excellence Awards: Η Data Communication λαμβάνει το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία "Αποτελεσματική Εξυπηρέτηση Πελατών", για την ολοκληρωμένη πολιτική εξυπηρέτησης πελατών Customer Care 360 ο.

Η Data Communication κερδίζει μια ακόμα σημαντική διάκριση, ως συνεργάτης της Microsoft, αποκτώντας πλέον τη δεξιότητα Small and Midmarket Cloud Solutions σε Silver επίπεδο. Η συγκεκριμένη δεξιότητα αφορά στο Office 365, την πλατφόρμα παραγωγικότητας και συνεργασίας της Microsoft στο cloud, η οποία απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που θέλουν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της παραγωγικότητάς τους.
2014 Best Workplaces Hellas: H Data Communication κατατάσσεται στην 10η θέση μεταξύ των εταιριών με 50-250 εργαζομένους.
Παρουσίαση του DC Hotel. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κάθε τύπου ξενοδοχειακής επιχείρησης.
H Data Communication έλαβε πιστοποίηση Certified for Microsoft Dynamics (CFMD) από τη Microsoft για την ελληνικοποίηση της έκδοσης του Microsoft Dynamics NAV 2013 R2.
European Business Awards 2014-2015: Η Data Communication διακρίνεται ως National Champion στην κατηγορία Customer Focus.
Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών: Η Data Communication κερδίζει την πρώτη θέση και στις δύο κατηγορίες στις οποίες ήταν finalist: «Ομάδα της χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών Front Line» και «Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς: Μικρή ομάδα έως 40 φυσικά πρόσωπα».
Εμπλουτισμός της σειράς WinEra με το πρόσθετο σύστημα Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων.
2013 Βusiness IT Excellence (BITE) Awards: Διάκριση της εφαρμογής Pharma CRM Accelerator στην κατηγορία "Εξειδίκευση σε Επιχειρηματικούς Κλάδους / Φαρμακευτικοί Οργανισμοί".
Επαναπιστοποίηση κατά ISO9001: 2008 από την TUV Austria.
Η Data Communication επαναπιστοποιήθηκε από τη Microsoft ως Gold CRM Partner.
2012 Best Workplaces Hellas: H Data Communication κατατάσσεται στην 4η θέση μεταξύ των εταιριών με 50-250 εργαζομένους.
Σύναψη συνεργασίας με τον φορολογικό-λογιστικό κόμβο ενημέρωσης Tax Heaven. Oι χρήστες των εφαρμογών της Data Communication αποκτούν τη δυνατότητα άμεσης και δωρεάν πρόσβασης στη δημοφιλή διαδιακτυακή πύλη, κατευθείαν μέσα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν.
2011 Best Workplaces Hellas: H Data Communication κατατάσσεται στην 6η θέση μεταξύ των εταιριών με 50-250 εργαζομένους και την 9η στο σύνολο των εταιριών.
Εμπλουτισμός της σειράς WinEra με το πρόσθετο σύστημα Ε-Shop.
2010 Η Microsoft συμπεριλαμβάνει μια ακόμη φορά, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών 2010 στην Ουάσινγκτον D.C., την Data Communication ανάμεσα στους 3 καλύτερους συνεργάτες της και της απονέμει την τιμητική διάκριση “Independent Software Vendor (ISV) of the Year Finalist Central & Eastern Europe”.
Best Workplaces Hellas: Η Data Communication κατατάσσεται στην 5η θέση μεταξύ των εταιριών με 50-250 εργαζόμενους και την 8η στο σύνολο των εταιριών.
Η Data Communication πιστοποιείται από το ICAP Group ως μία από τις ισχυρότερες εταιρίες στην Ελλάδα όσον αφορά την πιστοληπτική της ικανότητα και αποτελεί πλέον μέλος της κοινότητας "Strongest Companies in Greece
Επαναπιστοποίηση κατά ISO 9001:2008 από την TUV Austria.

Παρουσίαση του Easy Tax, εφαρμογής διαχείρισης φορολογικών αποδείξεων και παρακολούθησης εξόδων. Παρέχεται δωρεάν και αποσκοπεί στη διευκόλυνση του έλληνα πολίτη στην τήρηση των φορολογικών του υποχρεώσεων.

Εμπλουτισμός της σειράς WinEra με τα πρόσθετα συστήματα:
Σύνδεση με Αντλίες Καυσίμων
Σύνδεση με DC Retail System.

2009 Η Microsoft συμπεριλαμβάνει, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών στη Νέα Ορλεάνη, την Data Communication ανάμεσα στους 3 καλύτερους συνεργάτες της και της απονέμει την τιμητική διάκριση “Independent Software Vendor (ISV) of the Year Finalist Central & Eastern Europe”.
Παρουσίαση του DC Retail System. Σύστημα διαχείρισης λιανικών πωλήσεων που απευθύνεται σε μεμονωμένες επιχειρήσεις και δίκτυα καταστημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου δραστηριότητας.
Παρουσίαση του Business Analysis. Εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμορφώνει με τη μέθοδο των κύβων (OLAP Cubes) στατιστικές αναλύσεις από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του μηχανογραφικού του συστήματος. Δυνατή είναι η σύνδεση με τις εφαρμογές: WinEra ERP, InnovEra, Premium HRM.
Εμπλουτισμός της σειράς WinEra με το πρόσθετο σύστημα Οριζόμενες Λειτουργίες.
Επαναπιστοποίηση κατά ISO9001: 2008 από την TUV Austria.
2008 Το InnovEra λαμβάνει από τη Microsoft την ανώτατη πιστοποίηση Certified for Microsoft Dynamics (CFMD). Είναι το πρώτο ERP στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην Ελλάδα, που λαμβάνει την πιστοποίηση CFMD.
Η Microsoft απονέμει στην Data Communication, στο World Wide Partner Conference στο Huston, την τιμητική διάκριση 2008 Small Business Partner of the Year για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για την ανάπτυξη του InnovEra ERP.
Η Data Communication συμπεριλαμβάνεται, σε αναγνώριση της αφοσίωσής της στην εξυπηρέτηση των πελατών και την υψηλού επιπέδου υλοποίησης των λύσεων της πλατφόρμας Microsoft Dynamics, στα μέλη του President’s Club for Microsoft Dynamics, λέσχης ελίτ που ανήκει το κορυφαίο 5% των συνεργατών επιχειρηματικών λύσεων της Microsoft παγκοσμίως.
2007 Παρουσίαση του InnovEra ERP. Βασίζεται στο Microsoft Dynamics NAV και στην εικοσάχρονη εμπειρία της Data Communication. Παρέχει όλη την απαραίτητη λειτουργικότητα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ελληνικών αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, των κλάδων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, καθώς και των αναγκών που προκύπτουν από τη φορολογική νομοθεσία.
Συμπλήρωση 20 ετών επιτυχημένης πορείας από τη δημιουργία της Data Communication το 1987.
Ανανέωση της εταιρικής εικόνας με τη δημιουργία νέου σήματος.

 

Δημιουργία νέου εταιρικού portal για τους λογιστές, καθώς και τους πελάτες και συνεργάτες της Data Communication.
2006 Εμπλουτισμός της σειράς Academia Financials τα πρόσθετα συστήματα:
Διαχείριση Έργων – Κέντρα Κόστους
Διαχείριση Οικοδομικών Έργων
Αναλυτική Λογιστική
Παρουσίαση της ενότητας του Premium HRM – Μισθοδοσία: Διαχείριση Έργων - Κέντρων Κόστους.
Παρουσίαση στην αγορά του WinEra ERP και εμπλουτισμός της σειράς με τα νέα πρόσθετα συστήματα:
Διαχείριση Παραγωγής
Βιομηχανική Κοστολόγηση
Κοστολόγηση Εισαγωγών - Εξαγωγών
Φόρος Ανακύκλωσης
Διαχείριση Έργων – Κέντρα Κόστους
Διαχείριση Οικοδομικών Έργων
Analysis Services (επεξεργασία στατιστικών στοιχείων με τη μέθοδο των «κύβων» ΟLAΡ)
Eίσοδος της Data Communication στην αγορά των συστημάτων CRM και προώθηση την αγορά του Microsoft Dynamics CRM.
Πιστοποίηση της Data Communication ως Microsoft Gold Partner.

 

Σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με τη Microsoft για τη δημιουργία από τη Data Communication ενός νέου συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, το οποίο θα αναπτυχθεί ως οριζόντια εφαρμογή στην πλατφόρμα του Microsoft Dynamics NAV και θα περιέχει όλη τη λειτουργικότητα που είναι απαραίτητη για τις ελληνικές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
2005 Παρουσίαση του συστήματος Premium HRM – Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων & Μισθοδοσίας. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και μισθοδοσίας, πλήρως παραμετροποίησιμο και ανοικτό σε μελλοντικές επεκτάσεις.

 

Δημιουργία ειδικής έκδοσης της Premium HRM – Μισθοδοσία για οργανισμούς του Δημοσίου Τομέα.
2004 Σύναψη συνεργασίας με τη Microsoft σε επίπεδο Microsoft Partner με στόχο την προώθηση τoυ Microsoft Navision και τη χρήση της σχεσιακής βάσης δεδομένων Microsoft SQL Server στις εφαρμογές της Data Communication.
Επαναπιστοποίηση κατά ISO9001: 2000 από την TUV Austria.
Παρουσίαση της σειράς Premium HRM και ειδικότερα της Premium HRM – Μισθοδοσία. Η σειρά λειτουργεί σε περιβάλλον Windows, με αρχιτεκτονική client server, χρήση σχεσιακής βάσης δεδομένων (RDBMS).

 

Εμπλουτισμός της σειράς Αcademia Financials με την εφαρμογή Αυτοέλεγχος (Νόμος 3296/04).
2003 Εμπλουτισμός της σειράς WinEra με τις συμπληρωματικές εφαρμογές:
Προϋπολογισμοί
Πωλητές
Φορητή Τιμολόγηση
2002 Εμπλουτισμός του συστήματος WinEra με τα πρόσθετα συστήματα:
Σειριακοί Αριθμοί
Παρτίδες
Ειδικά Χαρακτηριστικά
Σύνθεση - Αποσύνθεση
Ισολογισμός
Ανάπτυξη της ειδικής εφαρμογής Remote Communications που καθιστά δυνατή την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ Κεντρικού και Υποκαταστημάτων μιας επιχείρησης και την αυτόματη, αμφίδρομη ενημέρωση των δεδομένων. Η επικοινωνία επιτυγχάνεται αυτόματα μέσω Internet με χρήση απλής τηλεφωνικής γραμμής.

 

Εμπλουτισμός της σειράς Academia Financials με την εφαρμογή Περαίωση 1999 -2002.
2001 Παρουσίαση του Συστήματος Εμπορικής Διαχείρισης WinEra. Ολοκληρωμένη διαχείριση επιχειρησιακών πόρων για μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Η σειρά λειτουργεί σε περιβάλλον Windows, με αρχιτεκτονική client server, χρήση σχεσιακής βάσης δεδομένων (RDBMS).
Παρουσίαση της εμπορικής διαχείρισης WinGo. Διαχείριση επιχειρησιακών πόρων σε περιβάλλον Windows για επιχειρήσεις με τυποποιημένες ανάγκες που επιθυμούν να καλύψουν, απλά και με χαμηλό κόστος, τις βασικές ανάγκες επιχειρησιακής διαχείρισης.

 

Παρουσίαση της εφαρμογής Μισθοδοσία Premium - Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπολογίζει αυτόματα αμοιβές προσωπικού βάσει Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
2000 Πιστοποίηση κατά TUV CERT ISO 9001 από τον οργανισμό TUV Αυστρίας. Το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ΙSΟ 9001 αφορά τις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, διάθεσης, συντήρησης και υποστήριξης εφαρμογών λογισμικού.

 

Παρουσίαση της σειράς εφαρμογών Academia Financials για λογιστικά γραφεία. Η σειρά λειτουργεί σε περιβάλλον Windows, με αρχιτεκτονική client server, χρήση σχεσιακής βάσης δεδομένων (RDBMS) και δυνατότητα on line σύνδεσης με το Internet. Προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση λογιστικού γραφείου.
1999 Ίδρυση της Data Communication Bulgaria ΕOOD, θυγατρικής Εταιρίας της Data Communication στη Βουλγαρία με έδρα τη Σόφια. Η ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας βοηθά τη Data Communication να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις χώρες των Βαλκανίων και να ισχυροποιήσει τη θέση της ως παραγωγού λογισμικού.
Παρουσίαση της σειράς Challenger ERP (διαχείριση επιχειρησιακών πόρων για επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους). Η νέα σειρά έχει αναπτυχθεί με εργαλεία σύγχρονης τεχνολογίας object oriented (Power Builder) και λειτουργεί σε περιβάλλον Windows, έχει αρχιτεκτονική Client / Server και χρησιμοποιεί σχεσιακή βάση δεδομένων (RDBMS).
1998 Δημιουργία της σειράς προϊόντων Meridian Φορολογία Ακινήτων και παρουσίαση προγράμματος για τον υπολογισμό του Φόρου Ακινήτου Περιουσίας.
Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αιχμής και μεθόδων ανάπτυξης λογισμικού με στόχο τη δημιουργία της νέας γενιάς εφαρμογών λογισμικού τεχνολογίας Windows της Data Communication:
Αντικειμενοστραφής Τεχνολογία (Object Oriented Τechnology)
Ανοιχτή αρχιτεκτονική Client Server
Χρήση σχεσιακής βάσης δεδομένων (RDBMS)
Περιβάλλον GUI (Windows)
Εργαλείο ανάπτυξης 4ης γενιάς (Power Builder)
1997 Δημιουργία του υποκαταστήματος Βόρειας Ελλάδας της Data Communication με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις πωλήσεις προγραμμάτων και την τεχνική υποστήριξη των πελατών. Στόχος η ισχυροποίηση της παρουσίας της Εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τις Εκδόσεις Πάμισος / Περιοδικό Λογιστής και δημιουργία της εφαρμογής CD ΠΑΜΙΣΟΣ, της πρώτης ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με σύστημα αυτόματης ανεύρεσης της ζητούμενης πληροφορίας που περιλαμβάνει όλη τη φορολογική, εργατική, εταιρική νομοθεσία με συνεχή ενημέρωση και εμπλουτισμό της ύλης.
Έγκριση της ένταξης του επενδυτικού προγράμματος της Data Communication ύψους περίπου € 1.000.000 στον αναπτυξιακό νόμο 1892/90 (Ανάπτυξη Λογισμικού – Συστήματα Υψηλής Τεχνολογίας). Η έγκριση του επενδυτικού προγράμματος δίδεται με πιστοποίηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας όσον αφορά τις χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες ανάπτυξης λογισμικού. Αντικείμενο της επένδυσης είναι η δημιουργία νέων εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού με στόχο την Ελληνική και τη διεθνή αγορά.
Δημιουργία της σειράς GO! που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις η επιχειρήσεις που ξεκινούν τη μηχανοργάνωση τους και διακρίνεται για την απλότητα λειτουργίας και την πλήρη κάλυψη των τυποποιημένων αναγκών της μικρού μεγέθους επιχείρησης.
1996 Σύναψη συνεργασίας της Data Communication με τις εκδόσεις ΠΑΜΙΣΟΣ με στόχο την ανάπτυξη, για λογαριασμό τους, ηλεκτρονικών εκδόσεων των βιβλίων τους.
1995 Θεσμοθέτηση της φορολόγησης βάσει Αντικειμενικών Κριτηρίων από το Υπουργείο Οικονομικών. Δημιουργία από την Data Communication ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τα στοιχεία όλων των περιοχών της Ελλάδας που εντάσσονται στο σύστημα και ανάπτυξη του προγράμματος Meridian Αντικειμενικά Κριτήρια για τον αυτόματο υπολογισμό των αξιών των ακινήτων.
1994 Ίδρυση του Υποκαταστήματος Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα. Στόχος η ισχυροποίηση της θέσης της Εταιρίας στην αγορά της Δυτικής Ελλάδας, η επίτευξη στενότερης επαφής με τους πελάτες και η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης.
1993 Ίδρυση της Data Communication ΑΕ ως φυσικού επακόλουθου της ταχύτατης ανάπτυξης της Εταιρίας. Η νέα εταιρία ανήκει στους ίδιους μετόχους και απορροφά το προσωπικό της Data Communication ΕΠΕ.
1992 Δημιουργία της νέας σειράς προϊόντων Premium και παρουσίαση του προγράμματος Premium Μισθοδοσία που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία.
1991 Ο έντονος ρυθμός ανάπτυξης της Εταιρίας και η σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων οδηγεί στην απόφαση μεταφοράς της έδρας της Data Communication σε νέο κτίριο στα Μελίσσια Αττικής (Λ. Δημοκρατίας 9).
1990 Παρουσίαση του προγράμματος εμπορικής διαχείρισης Business για επιχειρήσεις μεσαίου και μικρού μεγέθους (με βιβλία Α, Β και Γ κατηγορίας).
1989 Παρουσίαση της εφαρμογής για τήρηση βιβλίων Γ’ κατηγορίας Meridian Γενική Λογιστική.
1988 Παρουσίαση της ειδικής σειράς “Meridian” για λογιστικά γραφεία. Με το πρόγραμμα Meridian Έσοδα Έξοδα για τήρηση βιβλίων Β’ κατηγορίας η Data Communication είναι η πρώτη εταιρία λογισμικού που υπολογίζει αυτόματα τα στοιχεία και τυπώνει με επιτυχία στα έντυπα της εφορίας (ΦΠΑ, και Φορολογίας Εισοδήματος) προσφέροντας στους λογιστές σημαντική βελτίωση της παραγωγικότητας του γραφείου τους.
1987

Ίδρυση της Data Communication ΕΠΕ από τον Παναγιώτη Βασιλειάδη (Computer Science, York University, Canada) και τη Ζωή Δουζένη (Computer Science, York University, Canada) με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.

Κύριο αντικείμενο δραστηριότητας η ανάπτυξη και διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων τυποποιημένου λογισμικού για την κάλυψη των εμπορικών, λογιστικών και φορολογικών αναγκών επιχειρήσεων και λογιστικών γραφείων.

Κορμός της φιλοσοφίας της Data Communication ήταν και είναι η επιλογή της αγοράς, η σε βάθος μελέτη και ο εντοπισμός των αναγκών της, ο σχεδιασμός και υλοποίηση της κατάλληλης μηχανογραφικής εφαρμογής / λύσης που χαρακτηρίζεται από τρεις βασικές αρχές:
Μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας του χρήστη με εύχρηστες και φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές
λογισμικού.
Υψηλή ποιότητα και απόλυτη αξιοπιστία των εφαρμογών με άμεση κυκλοφορία νέων εκδόσεων σε
περιπτώσεις μεταβολών στο νομικό περιβάλλον
Υψηλή ποιότητα υποστήριξης του πελάτη σε κάθε πρόβλημά του, οποιαδήποτε στιγμή.


Υλοποιώντας τη φιλοσοφία της, η Data Communication ξεκινά τη δραστηριότητά της από την αγορά των λογιστικών γραφείων, μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά με ειδικές ανάγκες όσον αφορά την ταχεία καταχώρηση των παραστατικών, την παράλληλη διαχείριση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, καθώς και τον ταχύ και με απόλυτη ακρίβεια αυτόματο υπολογισμό και εκτύπωση μεγάλου αριθμού εντύπων ειδικών προδιαγραφών (φορολογικών δηλώσεων).

 

 


Print this page

 

powered & developed by PROFILE Business Solutions |   © Data Communication